2016. feb 17.

109. Csúsztassunk, hazudjunk, torzítsunk

írta: Aldric
109. Csúsztassunk, hazudjunk, torzítsunk

Olvastam egy bicskanyitogató szöveget. Aztán egy másikat is. Mivel előbbi az oktatásról szól, utóbbi a szülésről, ezért ebben a blogban inkább csak az utóbbiról írnék. A szöveg arról szól, hogy

1) a hüvelyi szülés a "biológiai norma";

2) minden beavatkozásnak a "természetes folyamatokba" KÖVETKEZMÉNYE VAN (atyaúristen, tényleg?);

3) a hüvelyi szülés egy "össztánc".

Őszinte leszek: ez a leírás nem csak hamis, de egy giccses szar is. Miért?

Egyrészt, mert az életet, ideértve a reprodukciót is, alapvető hazugság egy csodálatos, harmonikus folyamatként, "őssztáncként" beállítani. A maga módján persze az, de a "maga módja" egyáltalán nem az a mód, ahogyan az ilyen giccses leírások sugallják. Azok ugyanis a kifejlődött egyének nézőpontjából hazudják harmonikusnak a természetes folyamatokat, holott a természet saját perspektívája egészen más. Ha a fenti blogbejegyzés nem lenne hazug, akkor nem lenne szükség sokszázmillió spermium kilövellésére (akikből mind gyerek lehetne ám!) egyetlen nemi aktusban, nem lenne annyi vetélés génösszeszerelési hiba miatt és lenne teljesen természetes dolog a koraszülés és a csecsemőhalandóság. Annak, aki a biológiai normáról hablatyol, annak ezeket a dolgokat is el kell fogadnia ám biológiai normaként. Ha ez neki oké, akkor persze semmi gond.    

Másrészt, annak, aki szerint komolyanvehető érv az, hogy a természetes folyamatokba való beavatkozásnak "következménye" van, az soha többet ne szedjen be gyógyszert, orvoshoz se menjen. Mert ezeknek is mind KÖVETKEZMÉNYE van. És ráadásul megsértik a biológiai normát. A biológiai norma ugyanis az, hogy mindenféle fertőzésekbe bele lehessen halni, hogy a csecsemők nagy része magától meghaljon stb.. 

facepalm-x3-400.png

Szólj hozzá

császármetszés következmény össztánc természetes szülés biológiai norma