2015. dec 22.

86. A méhlepényem szerint szülök unokát Kövér Lászlónak! (4D babamozin voltunk ismét)

írta: Clamesa
86. A méhlepényem szerint szülök unokát Kövér Lászlónak! (4D babamozin voltunk ismét)

Tegnap elmentünk a szüleimmel  és Aldrickal (anyai nagyszülők) egy 4D babamozira a 4DGenesisbe, hogy láthassák a magzatot. Nagyon jó élmény volt!!! A szonográfus nő kitett magáért, gyakorlatilag egy - nem idegesítő - stand-up comedyt nyomott le kb. egy órában.

Nekem kismamaként kicsit sok volt, hiszen kényelmetlen pózokban kellett feküdnöm, míg egy nő a meztelen hasamat böködte a meztelen kezével, és a magzatot meg vásári majomként ugráltatta. Tegnap döntöttem el, hogy nem iratjuk a gyereket "jó" gimnáziumba, ami ugye egyenlő a versenyló istállóval, mert nem bírom elviselni azt, ahogy elvárnak tőle a korával és agyi érettségével nem megfeleltethető dolgokat. Szóval, hello sarki gimnázium, felejtsd el a pénzünket Fazekas, Apáczai és még ki tudja, mi más!

A méretei megfelelnek a korának, és bár ez egy rosszabb gép volt a Maternitysnél (hiszen csak 4D-s gép, nem diagnosztikai), azért a magzat az átlagba tartozik méretileg.:) A szonográus azt jósolta, hogy ha így halad tovább a fejlődése, a 40. hétre 3,6 kiló lesz. Amint eléri a 3 kg-ot, az orvosommal egyeztetni fogunk a császár sürgős időpontjáról. Szerintem egyikünknek sem érdeke az én kicsinálásom egy pulyka méretű gyerek megszülésével.:))

A méhlepényemet 0 fokban érettnek látta a gép, ami ugye a Maternitys mérés szerint már 2-es. Az igazság valahol a kettő között lehet, hiszen egy jó géppel könnyű túl-, egy rosszabbal pedig alulbecsülni a problémákat. Aldric olyan érdekeset mondott: szerinte azért problémátlan mások terhessége, mert egyszerűen nem jutnak hozzá minőségi egészségügyhöz, és így a bajok sem derülnek ki soha. Mármint a bajok, amik elmúlnak vagy szerepük nem jelentős a gyerek megszületésében. 

Személyesen ismerek pl. olyat, akinek megyei jogú város főorvosa nem adott Utrogestant a vérzésére, mert "vagy lesz gyerek vagy nem", vagy akinek nem lett meg a kombinált teszt eredménye, mire még el lehetett volna vetetni, ha beteg. Aztán, ismerek olyat is, akinek Budapesten a magándokija nem vette észre, hogy pozitív a CMV-je, ami nagyon súlyos bajt jelent, csak akkor vette észre, amikor már nem lehetett elvetetni a gyereket és most tágulat van az agyában. Gondoljatok bele, az ő első két trimeszterük a boldog tudatlanságban telt, csupán azért, mert az orvosaik a szakma Kövér Lászlói.

unokat.jpg

Még mindig sok a magzatvize, de már ennél kevesebb szénhidrátot nem tudok enni, szóval ez már így marad.:)

A baba méretei:

  • BPD: 6,68 cm
  • OFD: 8,63 cm
  • HC: 24,55 cm
  • AC: 23,06 cm
  • FL: 4,87 cm

Maga az UH egyébként jó élmény volt a Genesisben, csak kicsit hosszú volt. A szüleimnek szerintem tetszett, a férjemnek is. A hely negatívuma, hogy teljes családokat várnak ugyan, mégis csak kényelmetlen székeik vannak, sötét kis szoba, ahol meleg van. Viszont adnak egészségpénztári számlát, egy fotót, egy DVD-t a videóval és egy mappát ezekhez.:)

A vizsgálat 11.000 Forintba kerülne, ha nincs Babakassza kártyád, ha van, akkor 9.900 Ft. Megérte.

Szólj hozzá

lepény méhlepény uh 4d genesis magzatvíz maternity UH magzati méretek