2015. júl 28.

20. I am tqila!

írta: Clamesa
20. I am tqila!

Végül kiderült, hogy ha szombaton kell megjönnie, a Clearblue szerdán csak 51% pontosságra tudja megmondani, mi a helyzet.

És tévedett!

Mi akkor még nem hittük, hogy téved:) És bár semmi tünetem nem volt, vártuk a szombatot, még az intimtölcsért is vittem magammal a kültéri programra, hogy ha baj van, legyen segítség! Szombat délután X-epil pen teszt full pozitív (nem halvány), és kis rózsaszínezés kezdődött.

A rózsaszínezés éppen egy természetben tartott programon ért. Na jó, nem a pusztában, így el tudtam menni mosdóba, hogy megnézzem, megjött-e. Azonnal úgy gondoltam, ez ennyi volt: a vécépapíron nagyon pici rózsaszínezés. Hazamentünk, mert azonnal be akartam venni a vetélésből maradt Utrogestant. Írtam emailt K.V.-nak, az endokrinológusomnak, aki írta, hogy no para, napi 3x1 Utro, és pihenés, a rózsaszínezés természetes. A menzesz környékén néhány napig még a szervezet nem érti, mi a helyzet, és megpróbálja kimosni az élősködőt. Egyszer már sikerült neki, gondolta, újra menni fog. Because fuck you that's why!

Vasárnap elkezdtük szúrni a Fraxiparint. Baromira féltem, korábbi bejegyzésben írok is róla, mennyire elgondolkodtató, megéri-e ez. Vettünk hozzá egyébként alkoholt (not in a good way), ami fertőtleníti a bőrömet a szúrás előtt. Aldric szúr, nem fáj, kis lila folt lesz tőle a hasamon. Az endodoki szerint később nagyobb foltok lesznek, mert gyakorlatilag vérzékennyé tesznek a gyógyszerrel. Nem fáj, már a negyediknél szinte észre se vettem, bár most valamiért kicsit vérzett.

fraxi.jpg

Hétfőn, két napra a menzesz kimaradása után elmentem C.P-hez az SZTK-ba, aki megerősítette, hogy a rózsaszínezés semmi, főleg, hogy én igazából nem is rózsaszínezem, csak pecsételek. Azért írt fel még Utrot-t, mert azt egészen a 12. hétig kell szedni, legyen belőle elég. Szerinte, mivel a progiszintem tökéletes, így erre nincs szükség, de megtámogatjuk, terhesség alatt változhat a progeszteron szintje. A méhemet megnézte uh-val és kézzel is, és megdöbbent, hogy még csak nemrég teszteltünk pozit. Mivel a méhem nagyon nagy, ikreket gyanít, de legalábbis korábbi peteérést.  Utóbbiról írtam az előző bejegyzésben, így én inkább abban hiszek, de azért Törpéknek hívom a benn lakókat, nem akarom megsérteni egyiket sem, ha mégis ketten lennének.:) Elég lesz majd felnőtt korában beszólogatnom, mint minden anya a lányának, akit csak ismerek.:D

2 hét múlva mehetek vissza, hogy megnézze a benn lakókat.

babies.jpg

Még aznap elmentem egy TSH, D-vitamin mérésre, mert ezek rosszak voltak annak idején. Másnapra behívott magához K. V., az endokrinológusom, aki mondta, hogy szedjek Aspirin Protectet a Fraxiparin szúrás mellé, mert ezek egymást erősítik. A mérés eredménye TSH szempontból rendkívül kedvező, most 2,68 mIU/L helyett már csak 0,79 mIU/L. Az endokrinológusok szeretik 1 alatt tudni ezt az értéket, a nődokik a 4 alattival is megelégszenek. Emiatt a Letrox adagomat heti négy napi fél szemről, heti három napi fél szemre csökkentettük. A D-vitaminom még mindig szar, 52,5 nmol/L, de a májusi 44 nmol/L-hez képest hatalmas javulás, használ a vitamin szedése. Még mindig nem éri el az alsó határt, a 75 nmol/L-t, de az orvos ezt nem tartja problémának. Csak reménykedni tudok, hogy a babák eleget napoznak majd a nyaralásunk alatt és akkor elég ez a szint.:)) D-vitaminból a legtöbbet szedem, ami adható.

Terheléses cukorra ilyenkor nem szoktak küldeni terheseket, így a Merckformin maradt továbbra is napi kétszer fél adag. Mivel a kimaradás utáni 2. naptól erősen szédülök ebéd után, így a Merckformint reggel és este fogom szedni, a korábbi reggel-délben helyett.

Szedek még Femibion 800-ból napi 1 szemet, napi 1 szem Folsavat, mert ha ikrek, akkor nekik kell a több. Ezzel le akarok állni az első uh után, ahol kiderül, hányan vannak. Megiszom még a maradék Inofolicot is, de azt nem fogom folytatni (még kb. 3 zacskóval van). Napi 3 Utrot is szedek a 12. hétig. Ez egy napi gyógyszeradagom:

gyogyszerek.jpg

Most a 7. hetet meg akarjuk várni a babamozival, mert akkor már biztosan nem várnak a missed ab-bal, ha erre szükség van. Nem szeretnénk átélni megint azt a hullámvasutat, hogy minden uh-n mást látnak a dokik. Most töltöm az 5. hetet szombaton, szóval ehhez képest még 2 hét, ha bírjuk, tovább is kitartunk.:)

Az endodokihoz csak a 12. héten kell visszamennem, egy friss TSH, D-vitamin méréssel. A Fraxiparin mg-ja elvileg függ a súlyomtól, így arra is majd figyelek. Még nem választunk orvost, csak a szívdobogás után fogunk. Ő fogja koordinálni valószínűleg mindenemet, és a vizsgálatok eredményeit is ő elemzi majd. De a 7. hétig talán nem hízok 10 kilót, hogy változtatni kelljen az injekció adagján vagy a tű nagyságán.:)) 

És most már tényleg szívdobogást akarok hallani! Legalább egyet a sajátomon kívül!

 

Szólj hozzá

terhesség vetélés ultrahang ikrek cukor ikerterhesség inzulin pajzsmirigy progeszteron progi aspirin utrogestan 12.hét petezsák femibion tsh d-vitamin rózsaszínezés merckformin letrox inofolic fraxiparin hetenkénti