2015. aug 26.

35. Mondogatnivaló

írta: Aldric
35. Mondogatnivaló

Csak egy apró illusztráció arra, hogy miért érezheti magát ellenséges közegben az, aki a magyar egészségügyben szeretne laikusként eligazodni.

1. lépés EKG-t kéne csináltatni. Nézzük meg a honlapot, mit találunk ott? Szerdán és csütörtökön 8-12 között, pénteken 8-10 között van rendelés. Micsoda mázli, hogy ma épp kedd van, akkor holnap simán be fogunk tudni menni.

2. lépés Bejelentkezünk, felmegyünk és az alábbi kép fogad:

2015-08-26_08_30_43.jpg

Kérdések sokasága merül fel rögtön. Egyrészt, miért van tök más információ a honlapon, mint az ajtón a rendelési időkről? (És vajon melyik a valódi?) Másrészt, most akkor TÉNYLEG nincs ma rendelés? Vagy csak ITT nincs rendelés? Akkor HOL van?

3. lépés 8 óra már elmúlt, odabent nincs senki. Elkezdünk idegesen keringeni a folyosón. Összeakadunk egy másik beteggel, aki hasonlóan tanácstalan, meg egy harmadikkal, aki szerint van rendelés. Mi legyen? Várunk.

4. lépés Jön egy egészségügyi alkalmazott, kinyitja az ajtót (f9 körül vagyunk), bemegy, aztán kijön, kérdezi, ki vár rendelésre. 9-re kint is vagyunk. A papír még mindig kint az ajtón, hogy ma nincs itt rendelés.

Hát ennyi. Ez egy abszurd történet, happy enddel. Azért éppen ezt mesélem el, mert egyáltalán nem egyedi sztori, megemeli a vérnyomást, de utólag már akár nevetni is lehet rajta. 

Cipőmre nézek: fűző benne!

 

 

Szólj hozzá

honlap rendelés rendelési idő EKG nyitvatartási idő