2015. nov 17.

71. Kezdjük erősen megkedvelni a magzatot!

írta: Clamesa
71. Kezdjük erősen megkedvelni a magzatot!

Vérzés(ke). A vérzés csütörtök estére semmivé, péntek reggelre barnás folyássá, majd aznap délutánra ismét semmivé vált. Szombaton reggel kis rózsaszínezés, majd egész nap semmi. Aldric egyébként nem rózsaszínnek látta azt a vécépapírfoltot, hanem világosbarnának. Ideteszek egy érdekes cikket egy kutatásról, amely bizonyítja, hogy a férfiak másként látják a színeket, mint a nők. Nem akarom elspoilerezni, de egyik nemnek sincs igaza! Szombaton és vasárnap már egész nap csak a szokásos sárgás folyásom volt, amivel a dokik nem tudnak mit kezdeni. Sem terhesség alatt, sem előtte.

A hétfői kontrollon a doki megvizsgált engem manuálisan, kacsával. Azt tippelte, hogy a folyásom miatt felmaródás történhetett a hüvelyem falán és ez okozta a kis mennyiségű vérzést. A másnapi barnázás meg azt jelenti, hogy a vér megalvadt benn, ami éjjel nem tudott kijönni megfelelően. Még hozzátette, hogy amikor ez újra megtörténik, kezdjem azzal a fámát, hogy "Fraxiparine-t szúrunk", mert a vérhígító azért sokat hozzátesz a vérzéshez. Remélem, hogy csak rosszul fogalmazott, és valójában úgy értette, hogy "ha ez megtörténik újra" nem úgy, hogy "amikor". 

És mostantól ismét szabad nekünk ilyet:

funny_sex01.jpg

Home office. Amíg öltöztem, az orvos Aldricot kérdezgette, hogy táppénzen vagyok-e, mire ő azt mondta, hogy "nem", de még mielőtt P.Z. szeme kieshetett volna a fejéből, folytatta, hogy "home office-on van". Amitől a doki láthatóan megnyugodott.:) Olvastam egyébként nyugati országokról, ahol nem írják ki a kismamát táppénzre egészen a 30. hétig, valakinek az orvosa azt mondta, hogyha az emberek nem dolgoznak, akkor nem adóznak és nem épülnek kórházak. Oké, a mi esetünkben ezek stadionok, de akkor is...van benne valami.:)

A két legújabb P.Z. vizsgálat egyetlen negatív pontja az volt, amikor a doki asztalán észrevettem az olvasószerkesztésére váró könyvfejezeteket, amitől bűntudatom lett, így ma elkezdtem én is hasonló teendőimet csinálni.:D

Túl sok magzatvíz. P.Z. egyébként megnézte a cukoreredményemet és a magzati szívuh leletét is és elégedett volt. Azt mondta, a több magzatvíz nem jelent bajt ezek alapján, de mellőzzem a csokit. Ez könnyű lesz, mert egyáltalán nem szeretem a csokit. Viszont néha egy-egy narancsot már megengedek magamnak, most, hogy jó lett a cukrom.

Megfázás. Pár napja fáj a torkom és fújom az orromat. A dokit kérdeztem, szabad-e Strepsilst bevenni. Azt mondta, csakis akkor, ha hiszek a cukorkák gyógyító erejében.:)))) Ezen nagyot nevettünk és azóta azon gondolkodom, milyen szerencse, hogy találtunk egy régimódi orvost. Aki nem hisz a vuduban, nem hisz a homeopátiában, de gyógyszert sem akar az emberbe tuszkolni mindenképpen. Egyébként a tanácsa az volt, hogy igyak sok limonádét és teát, és csavarjak a nyakam köré egy sálat, hogy a tünetek elviselhetőbbek legyenek. Bár, nem mondta ki, de a szemében láttam, hogy a valódi tanácsa ez: igyak forró puncsot és egyek sok-sok sült gesztenyét a Vörösmarty téren.:D

Uh. Legközelebb a 27. héten megyünk, amikor lesz uh és orvosi megbeszélés is. Érdekes, hogy a méhszájamat csak akkor vizsgálták eddig, amikor feszült a méhem vagy véreztem, egyébként nem nyúlkálnak. Amerikai kutatások szerint önmagában attól is nyílhat a méhszáj, hogyha benyúlnak és kézzel ellenőrizgetik. Érdekes, mert a neten minden fórum attól van felfordulva, hogy minden hónapban (6. héttől) motozzák őket a dokik. Nekem tetszik, hogy - mivel az uh-n is látszik a lényeges belső méhszáj állapota - így nem dugnak fel nekem egy hideg kacsát, ha kell, ha nem.:))

A magzatunk. Kezdjük őt komolyan megszokni és megszeretni. Ahogy Homer Simpson szokta mondani, "ti vagytok a családom, már úgy megszoktalak titeket.":)) Aldric tegnap felolvasott neki egy törpés verses könyvből, amire nagyon aktív lett: rugdosott, odatolta magát afelé, akitől az Y-kromoszómáját kapta, és motozott valamit odalenn is. Éjjel is felkeltett a rúgásokkal, amik lenyugodtak a szokásos éjjeli pisim után. Többnyire nagyon örülök mostanában, ha érzem őt mozogni, kivéve mikor belerúg egyet a hólyagomba, és úgy érzem, azonnal összepisilem magam. És, ahogy Joey Tribbiani mondta: "kicsiket üt, de fájnak":)) Szerencsére Aldric sem marad le az élményről, mert amikor szólok neki, és odateszi a fülét meg a kezét, a magzat neki is mozog. Remélem, velünk marad, amíg csak lehet!

Hiszed, vagy sem, nem adnám semmiért!:)

 

 

Szólj hozzá

szex ultrahang színek tea táppénz magzatvíz megfázás magzatmozgás vérzés folyás méhszáj méhfal neogranormon home office strepsils cukorterhelés wick maternity megfázás terhesség alatt fraxiparine magzati echocardioraphia sok magzatvíz belső méhszáj külső méhszáj felmaródás