2015. júl 28.

24. Ő a központja mindannak, ami vagy!

írta: Clamesa
24. Ő a központja mindannak, ami vagy!

Elmentünk hétfőn az SZTK-ba C.P-hez, a 7. héten. Pontosan 6 hetes és 3 napos voltam. A doki nem látott embriót, csak embriótelepet (Mi a kurva istent jelent ez a szó??? Csak ő használja ezt az egész orvosi szakmában!), és 10 mm-es petezsákot szíkhólyaggal. A 10 mm-es petezsák alapján a terhességem csak 4-5 hetes. Az azonnal leesett, hogy ez lehetetlen. Istenem, ez megint egy lemaradt embrió lesz, mint a múltkor. A terhességem ugyanis nem lehet 4 hetes, hiszen több mint 2 hete nagyon szép pozit teszteltünk a vérzés kimaradásának napján. 2 hét múlvára hívott vissza kontrollra, azaz a 9. hétre.

Összetörve jöttünk haza, és arra jutottunk, hogy másnap elmegyünk a Maternitybe és nem hagyjuk, hogy mellébeszéljenek, hanem kihúzzuk belőlük, hogy várjunk-e megint természetes vetélésre, vagy ez missed ab. Az egyetlen ok, ami okozhat (a net szerint) ugyanolyan időben történt embrióhalált, a genetikai rendellenesség. Nem tűnt kizártnak egy jó kis genetikai gebasz, hiszen anyám is és a férjem apja is egy-egy faluból származik. Igaz, hogy anyám egy 11.000-esből, de mégiscsak egy falu. A falvakban pedig nem volt ritka még nemrég sem az unokatesóval házasodni. Föld a földdel együtt marad, guba gubához. Azt nem tudom, hogy ma divat-e még, már minden felmenőnk nagyvárosban él. Szóval én azonnal elkezdtem pörgetni az agyamban a sejtelmes képeket, amiket nagyapám Bibliájának hátsó lapjáról őrzök a memóriámban, ahová fel voltak írva a leánykori nevek, házasságok. Végül semmire sem jutottam.

Másnap elmentünk a Maternitybe, ahol elképesztően jó az uh. Plazmatévén nézhetem az egész bulit, a férjem foghatja a kezem, és a nemiszervem le van takarva. Nem mintha szégyellném! Az uh-n egyből megláttuk a méhemben levő petezsákot. Az én agyamban ez volt: "úristen, ez tök üres, ebben már szíkhólyag sincs". De a valóság kb. 1 mp múlva egy dobogó szívű, 2,7mm-es embrió lett. A petezsákom nem 10 mm (sztk-s mérés), hanem 16mm, és az embrió nem egy "telep", hanem egy rendes embrió szívhanggal. Tudom, tudom, a lakópark se lakótelep. A terhességem a mérés szerint 5 hetes és 6 napos, ennek az értékei megfelelnek tökéletesen. Ez 4 nappal van "lemaradva" attól, ahogyan mi hittük a fogantatást. Később sikerült beágyazódni. UPDATE: A jelek szerint nem így volt, csak itt még kicsi volt, később behozta.

A szívhangját nem hallgattuk meg, csak láttuk. A szonográfus szerint az új kutatások nem támasztják alá, hogy nem zavarja az embriót, amikor túl közel nyomják hozzá az uh kart, ezért csak a 12. heti uh-n lehet hallgatni szívhangot, amikor az embrió már magzattá alakul.

Itt vetném közbe: MIÉRT van a SZTK-ban uh-gép? Olyan ez a szolgáltatás, mint a CNN Pregnancy Test, ami folyton update-eket küld, de az eredmény csak szülés után derül ki.

A 9. héten, azaz 2 hét múlva kell visszamenni egy kontroll uh-ra, aztán majd a 12. héten. Ha a következő uh-n is oké lesz minden, elmegyek arra a teljes vérképre, amit ma javasoltak!:)

Kaptunk képet is, bár a gyerek nem a legjobb arcát mutatja, ennél jobbat láttunk róla az uh közben:

uh_5hetes.jpg

Szólj hozzá

terhesség vetélés ultrahang genetika szívhang uh sztk embrió szívverés maternity genetikai betegségek embriótelep ultrahang gép elvetélek vetél hetenkénti