2015. dec 18.

84. A méhlepényem az arcomnál is gyorsabban öregszik!

írta: Clamesa
84. A méhlepényem az arcomnál is gyorsabban öregszik!

Voltunk a Maternityben ultrahangon, vizsgálaton és a dokinkat továbbra is nagyon szeretjük, és megbízhatónak tartjuk. Ez jó hír.

A szonográfus nő komolyan olyan, mint a Family Guyban az orvos.  De mégis boldog lesz a hazajövetel, mert a dokink meg csak azzal törődik, ami tényleg probléma. Ezúttal kiderült, hogy a baloldali artériám csak annyi vért pumpál, mintha csak nekem kellene adnia, és a jobb vette csak észre, hogy gyereket várok, és duplázta meg a teljesítményét. Vagyis, terhességi mérgezés alakulhat ki, ezért rendszeresen figyelni kell a vérnyomásomat, ami egyébként megnyugtatóan alacsony még terhesség alatt is. Ami szintén jó hír!

Na, de visszatérve, 2. fokban érett a méhlepényem (ami genetikai okból lehetséges), és azt jelenti, hogy a méhlepény nem ad annyi táplálékot a gyereknek, amennyit kellene ilyenkor még. Ez lehet bármilyen fokban érett, mert a 3-assal is lehet, hogy jól táplálja a babát. De, majd a flowmetriák eldöntik! Valószínűleg kis súllyal születhet a gyerek (2,5 kg). A magzatvizem továbbra is átlagosnál több, pedig diétázom.

fuck_2.jpg

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy anyám végigdohányozta a terhességét (biztos ezért lettem tudós és nem mondjuk valami, amivel pénzt lehet keresni:D), és kis súlyú újszülöttet szült (230 dkg) a betöltött 39. héten. Szóval, lehet genetika és lehet az is, hogy a dohányzás hatásai megtalálhatók az utódok dns-ében is, vagyis a méhlepényem úgy öregszik, mintha én magam dohányoznék.

A méhlepény meszesedését egyébként a szonográfus nem említette, csak ráírta a leletre, amit az orvos megnyugtatónak gondolt, nem tartotta szükségét komolyabb ellenőrzésnek ezentúl. Mi is csak itthon vettük észre, hogy 2. fokban érett a méhlepényem. Nem kis meglepi volt!

Hajlamos lehetnék hinni az orvosnak, aki vélhetően úgy gondolja, hogy majd a következő uh-n (jan. 13.) meglátjuk, rosszabbodott-e a helyzet. De nem megy. (Aldric szerint lehet, hogy azért, mert libertárius vagyok és nem hiszek semmilyen intézményben. Régóta mondogatja már, de nemrég megcsináltam egy politoszkóp tesztet és szélsőségesen liberális és mérsékelten jobboldali lettem. Szóval lehet benne valami. :))

A gyerek egyébként kielégítően fejlődik, még mindig megfelel annak a kornak, amennyinek lennie kell. Ez az egyetlen dolog, amibe kapaszkodhatunk. Meg abba, hogy eleget mozog.

  • BPD: 67mm
  • OFD: 8,3 mm
  • HC: 237 mm
  • AC: 221 mm
  • FL: 48 mm
  • Bs.: 931 g

A koraszülés nem tűnhet ijesztő dolognak, de a mi esetünkben még a szokásosnál is nagyobb szívás lenne. A Maternity 35. hét előtt nem vállal szülést, így államiba kell mennem. Aldric nélkül. És, bár van fogadott orvosunk a Maternityn, egy percig sem lehetünk benne biztosak, hogy tud máshol is császározni, van-e rá engedélye. És, azt sem tudhatjuk biztosra, hogy egyáltalán nem fogja-e leszarni a szülésemet, és majd ügyeletesnél vérezhetek ki a Fraxiparine hatása miatt egy kórházi ágyon.

Kibaszottul unom már a terhességet, várom már nagyon a gyereket, hogy itt legyen!:) Nevetséges, mert testi tüneteim, ha vannak is, nem érdekelnek. Nem fáj a hátam, nem fáj a derekam, nincsenek méhgörcseim. De minden más, ami megtörténhet, az megtörténik...

Márciustól az életünk sokkal boldogabb lesz, mert nekünk tényleg igazi jutalom lesz éjjel tápszert kavarni meg a sírást hallgatni órákig. Akkor már csak egy ember életét kell féltenünk, nem kettőét. Az már csak a fele!;)

Szólj hozzá

ultrahang méhlepény érett magzatvíz meszesedés maternity öregedő