2015. dec 26.

87. A 28. hét is eltelt!:)

írta: Clamesa
87. A 28. hét is eltelt!:)

Magzatunk a 29. hétbe lépett, és úgy tűnik, elég jól viseli, és viseljük mi is.

Vas. A vastól egyre jobban tudok vécézni, most már akár 1-2 naponta is, teljesen magamtól, tökjó állagút!:)

Fraxiparine. Fujj, de utálom még mindig ezt a szurit. Mostanában csomó puklis lesz, és vérezni is szoktam. De már csak pár hónap és örökre vége ennek.:)

Rúgások. A magzat sokat rúg. Már szokott hullámzani is a hasam tőle, amit kívülről is látunk. A héten volt először olyan, hogy egy hajnalban Aldric az oldalamra+hasamra tette a kezét (igen, a férjem egy igazi gibbon a maga 2 méterével:D) és érezte kb. negyed órán keresztül folyamatosan, ahogy a magzat rúg, forog, mozog, tolja a popsiját, és a többi.

A fiú fekvése. A magzat továbbra is a méhlepényem felé van fordulva, belesimulva abba. Sőt, azt is gondolja, hogy ő most már beállt abba az irányba, amely kifelé vezet a külvilágba, és hagyja őt mindenki békén. Mert nem tudja még, hogy mégsem úgy fog megszületni, ahogyan azt a természet "kitalálta".

vagina.jpg

Feszítés. Mostanában feszít a hasam néha. Néha szerintem keményedik, néha viszont maga a magzat az, aki odanyomja magát az oldalamnak, és feszíti.

Izomfájdalom. A hasam baloldalán, alul, az egyik izom fáj az utóbbi napokban. Ennek több oka lehet. Lehetséges például az, hogy megint egy növekedési ugráshoz készülődik a méhem. Vagy az, hogy a mostanában kedvenc szexpóz terheli meg picit a lábamat, vagy a hasizmaimat. De akár az is, hogy a magzat nyom valamilyen ideget. Nem tudjuk, de kibírható.

Éjjeli pisilés. Egy hete ismét sokat kell pisilnem éjjelente, mint az elején. Volt olyan éjszaka, amikor a magzat rugdosása fél óránként felkeltett, és arra késztetett, hogy látogassam meg a mosdót.

Félelmek. Mostanában irreális félelmeim vannak valószínűleg a hormonok miatt. 1. Álmomban meghal az orvosom természetes halállal a műtét közben 2. A magzat rugdosása kiszakítja a hasfalamat és azon keresztül jön ki. Köszi a paráért, Sigourney Weaver! 3. A baba miatt tönkremegy az életünk és elválunk. 4. Elkezdtem úgy nézni az utcákat itt a kerületben, hogy mennyire nem akadálymentesek babakocsihoz. Köszi a paráért Szentgyörgyvölgyi Péter!

Derékfájás, hátfájás. Mostanában néha fáj a derekam egy rövid ideig és a hátam is, tényleg csak percekig. Hálás lennék, ha ezek mindig is csak percek maradnának!:)

Lábgörcs. Bár a legmagasabb adagot tolom a Magnosolvból, ami adható (napi egy tasak), mégis néha úgy érzem, mintha máris begörcsölne a lábam. Aztán nem görcsöl be, szóval nem tudom, mi az.:)

Mostanában tehát egész jól vagyok/vagyunk. Meglátjuk, hogy mi lesz a következő hetekben!:)

Szólj hozzá

vas vagina méhlepény rúgás félelmek pisilés hátfájás derékfájás fekvés terhességi hét izomfájdalom feszülés befordul lábgörcs fraxiparine vizelési inger hetenkénti