2015. dec 28.

88. A magzatnak várandóscsomagja lett!

írta: Clamesa
88. A magzatnak várandóscsomagja lett!

Tegnap délután egy blogbejegyzésen felbuzdulva körülnéztem a prombox.hu-n, hogy megtudjam, hogyan juthatok az Alma Patikák által kínált ingyenes várandós csomaghoz. Le kellett tölteni a telefonomra egy appot, az Édes Kisbabám címűt. Amelynek egyrészt rendkívül ízléstelen a neve, másrészt pedig túl kevés adatot kér el tőlem az alkalmazásengedélyeknél ahhoz, hogy igazán jól tudjon adatot halászni rólam. Ott kaptam egy kódot, amelyet bemutatva a várandósgondozási könyvemmel az Alma Patikák bármelyikében át tudtam venni a csomagomat.

A gyógyszertárak listája itt: http://www.almapatika.hu/patikakereso

A doboz nagy, a férjem hátizsákjába alig fért bele. Erre számítani kell, ha valaki kiváltja. Viszont nem nehéz. Több csoportra osztanám a benne levő dolgokat.

csomag.jpg

1. Mappák: recepttartó és egy várandós mappa. A recepttartóról először azt hittem, hogy beletehetem bevált receptjeimet, hogy tudjak miről beszélgetni az anyukákról a játszótéren, hiszen a nőket nem érdekli sem a közélet, sem a politika.:D De kiderült, hogy orvosi receptekhez való tartóról van szó.:/

recept.jpg

2. Újságok: Képmás Magazin, HelloBaby magazin és egy homeopátia a terhesség alatt magazin azoknak, akiknek az esze is elment, a menstruációjukkal együtt.

3. Prospektusok: Ezeknek is több csoportja van. Vannak az oltásokra figyelmeztetők, bébi+szülők programokat ajánlók, és gyógyszereket reklámozók (várandósoknak és bébiknek). Vannak a kormány "szülj nekünk unokát és dőlni fog a lé, majd meglátod"- prospektusai a GYED Extráról, CSOK-ról, stb.-ről. És vannak a katalógusok (Avent, Nivea)

4. Rossmanó: Ajándék kártya és prospektus a programjukról. A Rossmanó programról itt írtam bővebben.

5. Tárgyak:

  • Tejtároló zacskó: ez nekünk nem hasznos, mivel nem szoptatok majd, de biztosan lehet benne mást is lefagyasztani
  • Tejtároló edény Avent: jó lesz pl. összekockázott almának vagy dugi somlóinak, ha a gyerek nagyobb lesz.
  • Gabi popsikrém: ki fogjuk próbálni, bár a teszteken elég rosszul szerepel, de még mindig jobban, mint a gyógyszertári krém.
  • Sudocrem: szintén popsikrém, ismét kipróbálásra érdemes. A kis kiszerelés miatt tök praktikus, ha az ember...nem tudom...vésztartaléknak a táskába, ha elmegyünk étterembe a kicsivel.
  • Nedves törlőkendő Babydream: 20 darabos, én egyébként is szeretek ilyesmit hordani magammal, szóval jól jön.
  • Mesekönyv Nivea: egy kis mesekönyv, leporello, a Nivea támogatásával.
  • Nivea termékminták: a lány jó lesz nekem, mert épp ilyet használok, a fiú változat jó lesz Aldricnak, aki nem ilyet használ, de egyszer elmegy.:)

targyak.jpg

Alapvetően elégedett vagyok a csomaggal, meglepően tartalmas. Sőt, a fent idézett blogban levő csomagban még jóval inkább rá voltak állva a szoptatás témára, és ezen is nagyon sokat tompítottak, másfajta ajándéktermékeket adva.

A homeopátiát finoman belecsempészték ugyan, de nem reklámozzák egyáltalán az olyan "termékeket". Egyszer, egy távoli jövőben, ha eléggé sokszor és sokan kívánjuk, tilos lesz a vudu gyógyszerként árulása az országban!  

Valahogy olyan gyomorforgató, hogy a kormány reklámozza magát ezekkel a brossúrákkal, a Képmás magazinnak meg éppen a Jakupcsekes számát sikerült mellé betenniük a dobozba...

Szólj hozzá

várandós csomag ingyen csomag alma patika